O varianta fresh a tiramisuului perfect pentru vara.
Ingredientepiscot
200 ml frisca lichida indulcita
200 g mascarpone
200 g zmeura
lichior de migdale (Amaretto sau alta marca)
cafea neindulcita
Faceti aproximativ 250 ml de cafea pe care o raciti. Adaugati 1 lingura de lichior de migdale.
Bateti frisca cu mixerul. cand este ferma adaugati mascarpone si micxati pe viteza cea mai mica pana se omogenizeaza. Daca nu este suficient de dulce pentru gustul dvs. mai puteti adauga zahar pudra si mixati din nou.
Treceti fiecare piscot pe ambele parti prin cafea si tapetati fundul unui vas de servire cu pereti inalti. Cand ati terminat cu primul strat puneti jumatate din crema peste piscoturi. acum puteti presara zmeura peste crema si impingeti fructul in crema. lasati cateva fructe pentru ornare.
Continuati cu al doilea strat de piscoturi muiate in cafea. cand si al doilea strat este gata puneti a doua jumatate de crema si ornati cu fructele ramase. Lasati la frigider pentru minim 2 ore, cel mai bine peste noapte.