Home » » Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

Written By cristi mirea on miercuri, 23 februarie 2022 | 16:06

Acesta este un tort cu dificultate medie dar foarte delicios. 
 
 Ingrediente: 
 
Blat 

250 g biscuti

200 g unt la temperatura camerei

 
Umplutura
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
250 g banza proaspata dulce
100 g zahar pudra
gelatina alimentara incolora
 
Topping 
400 g fructe de padure congelate
150 g zahar pudra
gelatina alimetara incolora

Blat

Zdrobiti biscutii in un robot de bucatarie pana arata ca pesmetul. Amestecati bine biscutii cu untul moale pana obtineri o compozitie omogena. 

Tapetati fundul unei forme de copt de tort rotund cu pereti detasabili cu hartie de copt. Intindeti compozitia cu o lingura pentru a ajunge peste tot si a avea o forma nivelata. Apasati pentru a nu ramane aer intre amestec. Lasati la rece in frigider pentru 1 ora.


Umplutura
bateti frisca lichida cu mixerul pana se obtine o spuma densa. Eu prefer frisca lichida indulciota. Daca aveti una neindulcita adaugati zahar pudra dupa gust.
In un vas puneti branza de vaca dulce si amestecati bine cu mixerul poana obtineti o crema omogena. adaugati yaharul pudra si mai mixati 1 minut. Adaugati mascarpone si mai mixari 1 minut. Adaugati frisca si mixati pe viteza cea mai mica.
Rehidratati un plic de gelatina alimentara transparenta conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce topiti gelatina rehidratata adaugati icnet in umplutura si mixati cu mixeul pe viteza cea mai mica pentru 1 minut.
Puneti compozitia peste blatul racit si acoperiti cu o folie alimentara tava de tort. Raciti in frigider pentru minim 2 ore.

Topping
Puneti fructele si zaharul in o cratita si aduceti la fierbere. Rehidratati si topiti gelatina conform insturctiunilor de pe ambalaj. Adaugati la fructele fierte si mai fierbeti pentru 1 minut. Lasati compozitia sa se raceasca putin. Mai testati din cand in cand cu o lingurita daca toppingul incepe sa se ingroase. Cand incepe sa se ingroase turnati peste tortul pe care il scoateti din frigider in acel moment. Acoperiti din nou cu folie alimentara si lasati la racit in frigider pentru inca minim 2 ore.

Distribuie

About cristi mirea

Postari relative