Home » » Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Written By cristi mirea on miercuri, 22 septembrie 2021 | 14:31

O ciorba traditionala perfecta pentru seri racoroase de toamna.

Ingrediente:

300 g cârnaț curd-uscat afumat sau afumatura

1 ceapa medie

1 morcov

400 g cartofi

10 boabe de piper, 1 foaie de dafin

sare

faina pentru rântaș

smântâna pentru servire

 

Indicatii de preparare:

Taiati cârnatul sau afumătura in rondele/bucăți mici. Tăiați ceapa și morcovul in cuburi.

Adăugati 1 lingură de ulei in o cratiță. Când e încins adăugați afumătura, ceapa și morcovii si căliți pentru 5 minute.

Curățați cartofii și tăiații în cuburi de aproximativ 2 cm. Adăugați in cartiță și căliți pentru încă 2 minute. Adăugați 1,5 l de apa fiartă. Adăugați piperul și foaia de dafin și fierbeți între 30-40 minute în funcție de tipul cartofului până este bine fiert.

Faceți un rântaș din 2 linguri de făină și 2 de ulei. Când s-a îngroșat opriți focul adăugati treptat lichid din ciorba (2 - 3 polonice) și amestecati repede cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Când este suficient de lichid adăugați la ciorbă și fierbeți încă 5 minute.

Serviți cu o lingură generoasă de smântână.

Distribuie

About cristi mirea

Postari relative