O ciorba traditionala perfecta pentru seri racoroase de toamna.
Ingrediente:300 g cârnaț curd-uscat afumat sau afumatura
1 ceapa medie
1 morcov
400 g cartofi
10 boabe de piper, 1 foaie de dafin
sare
faina pentru rântaș
smântâna pentru servire
Indicatii de preparare:
Taiati cârnatul sau afumătura in rondele/bucăți mici. Tăiați ceapa și morcovul in cuburi.
Adăugati 1 lingură de ulei in o cratiță. Când e încins adăugați afumătura, ceapa și morcovii si căliți pentru 5 minute.
Curățați cartofii și tăiații în cuburi de aproximativ 2 cm. Adăugați in cartiță și căliți pentru încă 2 minute. Adăugați 1,5 l de apa fiartă. Adăugați piperul și foaia de dafin și fierbeți între 30-40 minute în funcție de tipul cartofului până este bine fiert.
Faceți un rântaș din 2 linguri de făină și 2 de ulei. Când s-a îngroșat opriți focul adăugati treptat lichid din ciorba (2 - 3 polonice) și amestecati repede cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Când este suficient de lichid adăugați la ciorbă și fierbeți încă 5 minute.
Serviți cu o lingură generoasă de smântână.