Home » » Ulei aromat cu busuioc

Ulei aromat cu busuioc

Written By cristi mirea on miercuri, 15 martie 2017 | 16:02

Ideal pentur salate sau pe pâine prăjită.



Ingrediente 1 portie
0,5 l ulei floarea soarelui
frunze de busuioc
1 hãrtie filtru de cafea


Spãlati bine frunzele de busuioc, cam 2 ramuri sunt suficiente, apoi uscati-le bine cu un servet de bucãtãrie. Într-o sticlã puneti ramurile si apoi acoperiti cu ulei de floarea soarelui. Este important sã fie un ulei cu gust neutral, de aceea un ulei cu gust intensiv ca si cel de mãsline nu este indicat.


Dupã aproximativ o sãptãmânã uleiul a preluat aroma frunzelor si pentru ca uleiul sã nu se "strice" din cauza frunzelor, strecurati-l utilizând hârtia pentru filtrul de cafea. Aceasta are porii destul de fini pentru a retine impuritãtile. Acum puteti pãstra uleiul pentru mult timp la loc protejat de soare. Este ideal pentru salate.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative