A cesta este un preparat pe care mama mea îl îndrăgea.
Ingrediente
2 portii
2 buc limbã de porc
1 ceapã
2 cartofi
2 morcovi
400 ml smântânã
fãinã
sare, piper, foi de dafin, cuisoare, usturoi
Fierbeți limba în apă cu condimentele până devine moale. Tãiati în felii carnea si pãstrati-o la un loc cald. Într-un vas puneti la fiert smântâna amestecatã cu 2 linguri de fãinã si condimentati cu sare si piper dupã gust si un cãtel de usturoi zdrobit. Când sosul s-a îngrosat acesta este gata.
Într-un vas amestecati 5-6 linguri de fãinã cu apã si omogenizati. Trebuie sã obtineri o pastã nici prera fluidã si nici pãrea solidã. Condimentati cu sare, piper si dacã aveti puteit pune si frunze de pãtrunjel mãruntit. În apã clocotitã rupeti cu lingura gãluste din alut si fierbeti-l pãnã acestea se ridicã la suprafatã. Serviti limba cu gãsluste si sosul de smântãnã.
Home
»
Fel-principal
»
Limbã cu sos de smântânã