Home » » Sos de dovlecel

Sos de dovlecel

Written By cristi mirea on sâmbătă, 4 martie 2017 | 15:05

Dovlecelul se pretează mai bine pentru această rețetă decât zucchini care au o textură mai fermă.



Ingrediente pentru 2 portii
1 dovlecel
1-2 linguri fãinã
200 ml lapte
sare, piper
frunze pãtrunjel


Curãtati dovlelcelul de coajã si treceti leguma prin rãzãtoare pe mãrimea cea mai mare. Într-un vas puneti apã la fiert si adãugati dovlecelul si lãsati sã fiarbã pentru 4-5 minute dupã care strecurati legumele pãstrând putin din apã.


Într-un pahar amestecati fãina cu putin lapte formând o pastã si evitati cocoloasele. Adãugati laptele cu fãinã si cel fãrã fãinã peste legumele fierte si puneti din nou pe foc. Condimentati cu sare si piper si amestecati bine pânã de îngroasã sosoul. La sfârsit adãugati frunze de pãtrunjel mãruntite. Sosul poate fi servit alãturi de fripturã, catori prãjiti sau chiar ardei umpluti.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative