Home » » Tartã cu prune

Tartã cu prune

Written By cristi mirea on vineri, 3 martie 2017 | 14:08

O tartă foarte rapidă și simplă.



Ingrediente pentru 8 portii
4 ouã
4 linguri
fãinã praf de copt
5 linguri zahãr
 prune
1 plic gelatina pentru tort


Separati albusul de gãlbenus. Într-un vas înalt bateti albusurile pânã se obtine o spumã tare, apoi adãugati 4 linguri de zahpr ºi gãlbenusurile si omogeniyati. Pe rând presãrati câte o lingurã de fãinã si cu grijã amestecati pânã ce ati utilizat toatã fãina. Adãugati un vârf de cutit de praf de copt si amestecati cu grijã. Într-o tavã (preferabil rotundã) puneti hãrtie de copt si apoi aluatul si puneti la cuptor la 180 grade celsius pânã piscotul primeste o culoare aurie.


Dezosati prunele de sâmbburi si dati jos coaja. Acum fructele vor avea un gust asemãnãtor cu cel al piersicilor. Cantitatea de fruct foloritã depinde de mãrimea tãvii si a fructelor Dupã ce blatul s-a rãcit putin amestecati o lingurã de zahãr cu jumãtate de pahar de apã si ametsecati bine pânã de dizolvã si cu o lingurã prersãrati peste blat pentru însiropare. Dinspre exterior asezati jumãtãti de prune pânã ce umpleti blatul. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si acoperiti fructele cu linchidul cald. Puteti servi si cu friscã dacã doriti.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative