O variantă mai savuroasă a clasicelor macaroane cu brânză. Pot să le numesc aproape carbonara la cuptor.
Ingrediente
pentru 4 persoane
500 g macaroane spirale
200 g telemea de vacã
1 ceapã
50 g bacon
200 g smântânã,
100 ml lapte
unt
2 ouã
sare, piper, nucsoarã
Prefierbeti macaroanele pentru crica 5-7 minute. Mãruntiti ceapa si înãbusiti-o în putin unt într-o tigaie. Treceti telemeaua prin cea mai mare parte a rãzãtoarei. Într-un vas amestecati smântâna, laptele, ouãle, sarea, piperul si nucoara.
Într-o tavã nu prea adâncã, sau un vas din sticla termorezistentã, ungeti marginile cu unt apoi puneti un strat de macaroane dupã care presãrati putin din ceapa înîbusitã, câteva fâsii de bacon si din brânza rasã.
În functie de cât de mare este vasul trebuie sã vã împãrtiti ingredientele pentru a avea straturi egale de macaroane si umplututrã. La final turnati sosul pentru a acoperi toate pastele si apoi mai puneti utlimul strat de telemea. Coaceti la cutor la foc mare pentru circa 20 minute sau pânã ce deasupra macaroanelor s-a format o crustã crocantã.
Home
»
Fel-principal
»
Macaroane cu brânzã gratinate