Sushi (II)

Written By cristi mirea on sâmbătă, 18 februarie 2017 | 15:45

A doua versiune de sushi.



Ingrediente pentru 1portie
 orez
 nori (foaie de alge)
surimi
sos soia,
ulei susam,
pastã lemongras
 praz
 coajã lãmâie
1 ou
 ardei iute rosu


În primul rând trebuie sã fierbeti orezul cu ceva vreme înainte si sã îl pãstrati la frigider, deoarece acesta trebuie sã fie foarte rece. Cãutati un orez care la fierbere devine lipicios. Surimii sunt baghete obtinute din peste, carne de crab si alte ingrediente. Le gasiti la raionul de produse congelate, deobicei lângã fishfingers. Nori sunt foile de alge special preparate si portionate pentru sushi. În multe hypermarketuri gãsiti acest produs. Din oua faceti o omletã subtire, condimentatã cu sare si piper. Omleta sã arate ca o foaie de clãtitiã si pãstrati-o la rece. Din aceasta tãiati felii de 1 centimetru.


Pe un servet din bambus puneti foaia de alge. Pe trei sferturi din ea puneti un strat de jumãtatea de centimetru de orez fiert de la frigider, începând de la 1 centimetru de la margine. La mijlocul orezului puneti pe lung, ca la o rulada de prajitura umplutura, baton de surimi. Peste surimi puneti fãsii de praz late de aceeasi lãtime cu cea a surimilor. Tãiati felii subtiri de ardei iute. Dacã vã place mai ioute puteti tãia felii mai late si asezati-le peste praz. Peste puneti o fâsie de omletã. De la o lãmãie tãiati doar partea galbenã de coajã. Atentie cã partea albã este amarã, asa ca încercati sã nu tãiati din ea.

Tãiati felii subtiri din coajã si presãrati-o peste fâsia de omletã. Deasupra picurati putin din pasta de lemongras. Ajutati-vã de structura maleabilã a servetului de bambus pentru a rula compozitia cu grijã. Pentru a nu distruge compozitia tãiati feliile cu un cutit umezit în apã. Feliile de aproximativ 1-2 centimetri grosime muiati-le putin prin sos soia amestecat cu câteva picãtruri de ulei de susam înainte de a le savura. Putei utiliza si alt sos,d esi original se utilizeazã un sos obtinut in wasabi (pastã verde de ridichi foarte iuti) cu sos soia.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative