Bunica mea obișnuia să facă sos de usturoi și este unul dintre preferatele mele și astăzi.
Ingrediente
pentru 1portie
1 felie bãrbie porc
2 cartofi medii
5-6 cãtei de usturoi
150 ml lapte
2 linguri fãinã
1 ceapã
busuioc uscat, cimbru uscat
condimente seminte: mustar, piper, coriandru, cuisoare;
foi de dafin;
sare;
otet
Într-o tigaie încinsã prãjiti bãrbia de porc pe o parte. Condimentele boabe, 1 foaie de dafin si sarea mãcinati-le cu o rãsnitã. Întoarceti bãrbia pe cealaltã parte. Presãrati amestecul de condimente. Tãiati fâsii ceapa si 1 cãtel de usturoi. Amestecul presãrati-l peste bãrbia condimentatã. Deasupra puneti câteva fire de busuioc si cimbru uscat apoi acoperiti cu un capac si înãbusiti la foc mic pentru 5 minute. Apoi cu o spatulã întoarceti felia de bãrbie pentru a rumeni condiemntele si ceapa. Dupã 1 minut scoateti felia cu o spatulã si întoaceti-o cu partea condimentatã în sus.
Curãtati 2 cartofi apoi radetii cu o rãzãtoare cu ochiuri mari. Într-o tigaie încingeti ulei. Formati chiftelute plate din acestea si rumeniti-le pe ambele pãrti. Condimentati cu sare si piper la sfârsit.
Pentru sosul de usturoi mãruntiti cãtei de usturoi. Faceti un sos alb clasic, amestecând fãina cu laptele rece apoi fierbeti-l adãugând usturoiul zdrobit, 1 linguritã de otet si sare si piper. Dacã sosul devine prea gros mai puteti adãuga apã sau lapte.
Home
»
Fel-principal
»
Bãrbie de porc cu medalioane de cartofi pe sos de usturoi