Home » » Bãrbie de porc cu medalioane de cartofi pe sos de usturoi

Bãrbie de porc cu medalioane de cartofi pe sos de usturoi

Written By cristi mirea on sâmbătă, 18 februarie 2017 | 15:41

Bunica mea obișnuia să facă sos de usturoi și este unul dintre preferatele mele și astăzi.



Ingrediente pentru 1portie
1 felie bãrbie porc
2 cartofi medii
 5-6 cãtei de usturoi
 150 ml lapte
2 linguri fãinã
1 ceapã
 busuioc uscat, cimbru uscat
condimente seminte: mustar, piper, coriandru, cuisoare;
foi de dafin;
sare;
otet

Într-o tigaie încinsã prãjiti bãrbia de porc pe o parte. Condimentele boabe, 1 foaie de dafin si sarea mãcinati-le cu o rãsnitã. Întoarceti bãrbia pe cealaltã parte. Presãrati amestecul de condimente. Tãiati fâsii ceapa si 1 cãtel de usturoi. Amestecul presãrati-l peste bãrbia condimentatã. Deasupra puneti câteva fire de busuioc si cimbru uscat apoi acoperiti cu un capac si înãbusiti la foc mic pentru 5 minute. Apoi cu o spatulã întoarceti felia de bãrbie pentru a rumeni condiemntele si ceapa. Dupã 1 minut scoateti felia cu o spatulã si întoaceti-o cu partea condimentatã în sus.


Curãtati 2 cartofi apoi radetii cu o rãzãtoare cu ochiuri mari. Într-o tigaie încingeti ulei. Formati chiftelute plate din acestea si rumeniti-le pe ambele pãrti. Condimentati cu sare si piper la sfârsit.

Pentru sosul de usturoi mãruntiti cãtei de usturoi. Faceti un sos alb clasic, amestecând fãina cu laptele rece apoi fierbeti-l adãugând usturoiul zdrobit, 1 linguritã de otet si sare si piper. Dacã sosul devine prea gros mai puteti adãuga apã sau lapte.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative