Home » » Sos de morcovi

Sos de morcovi

Written By cristi mirea on marți, 14 februarie 2017 | 15:32

Un al sos al copilăriei mele des preparat de bunica.



Ingrediente pentru 2 portii
5 morcovi
250 ml lapte
2 linguri fãinã
1 linguritã zahãr
sare


Se trec morcovii prin rãzãtoarea mare, ca pentru salatã de morcovi. Într-o oalã se pune ulei la încins si se adaugã morcovii rasi. La foc mic se înãbusã morcovii, amestecând, pentru aproximativ 7-8 minute.


Într-o canã amestecati fãina cu putin lapte, otinând o pastã fãrã cocoloase. Apoi umpleti cana cu lapte pentru a dilua compozitia. Dupã cele 7-8 minute de înãbusire a morcovilor, adãugati amestecul de lapte cu fãinã. Amestecati. Fierbeti pentru 2 minute. Dacã sosul este prea gros mai puteti adãuga lapte sau apã pânã se obtine lichiditatea pe care o preferati. La sfârsit adãugati zahãrul si sare dupã gust.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative