Peștele este bun prieten cu laptele de cocos.
Ingrediente
pentru 1 portie
1 felie peste merluciu
praz,
usturoi
1 felie lãmâie
100 g brocoli
lapte de cocos
sare, piper, ulei mãsline, coriandru semințe
paste din orez
Într-o tibaie grãtar ungeti ulei de mãsline cu pensula. Când s-a încins tigaia coborâti flacãra si puneti pestele. Dupã 2 minute de prãjit întoarceti-l pe parta cealaltã. Dupã alte 3 minute de prãjire scoateti-l cu grijã si puneti-l pe farfuria de servire.
În aceeasi tigaie adãugati 2 cãtei de usturoi mãruntiti si 10 rondele de praz, 1 felie de lãmãie si 3-4 flori de brocoli opãrit. Dupã 2 minute re dumerine adãugati 150 ml lapte de cocos si lãsati la fiert pentru 2-3 minute. Condimentati cu sare, piper si coriandru.
Fierbeti un rotocol de paste asiatice din orez conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi adãugati-l la legume si sosul de lapte de cocos si puneti-l lânã pestele prãjit pe care înainte de servire în condimentati cu sare si piper.