Home » » Sos de cartofi

Sos de cartofi

Written By cristi mirea on miercuri, 15 februarie 2017 | 15:45

Un alt clasic al bucătăriei bunicii este sosul de cartofi.



Ingrediente pentru 2 portii
6 cartofi mãrime medie
1 ceapã micã
2 cãtei usturoi
2 linguri fãinã
 250 ml lapte
 pãtrunjel - frunze
sare, piper, nucsoarã


Se curãtã cartofii si se taie în cuburi de mãrime medie. Cartofii se fierb în apã cu sare. Mãruntiti ceapa si usturoiul. Dupã ce cartofii au fiert, scurgeti apa de pe cartofi, adãugati ceapa si usturoiul si putin ulei si rumeniti pentru 1 minut. În acest timp cartofii se vor sfãrâma partial.


Într-o canã amestecati fãina cu lapte si adãugati compozitia la cartofi. Când a dat în clocot veti observa cã sosul se îngroasã. Dacã devine prea gros adãugati putinã apã. Dupã 1 minut de fierbere sosul se poate servi. Condimentati cu sare, piper si nucsoarã si frunze de pãtrunjel mãruntit. Se poate servi cu cârnat sau cu chiftele.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative