Risotto rustic

Written By cristi mirea on miercuri, 15 februarie 2017 | 16:03

Această rețetă nu este chiar un risotto ci un preparat care seamănă cu textura risottoului.



Ingrediente pentru 2 portii
4 ciuperci
1 cârnat condimentat
 2 morcovi
1 ceapã
1-2 cãtei usturoi
1 canã orez
supã sare, piper boabe, foi dafin 2 buc, parmezan ras


Intr-un vas încingeti ulei si rumeniti ceapa mãruntitã, usturoiul mãruntit, morcovii tãiati rondele si cârnatul tãiat rondele. Dupã 3-4 minute adãugati boabele de piper si foile de dafin si orezul. Adãugati supã de legume sau pui atât cât sã acopere putin compozitia. La foc mic lãsati sã fiarbã compozitia.

Dacã supa se evaporã mai adãugati supã, dar destul cât sã depãseascã putin compozitia. Secretul unui risotto reusit este ca orezul sã fiarbã în apã putinã care , amestecându-se compozitia periodic. Adãugati supã si amestecati pânã când orezul se fierbe. Rezultatul trebuie sã fie o compozitie putin apoasã, dar nu lichidã. Prin amestecare forma orezului se stricã si acesta devine lipicios, exact acesta este si scopul nostru.


Intr-o tigaie separatã rumeniti ciupercile feliate si adãugati-le la sfârsit la compozitie. Dacã doriti sã dati o aromã puternicã preparatului final, puteti adãuga parmezan ras si amestecati puternic pentru a aomogeniza compoziatia.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative