O alternativă la pizza este această lipie.
Ingrediente
pentru 1 portie
200 g fãinã
1/2 cub drojdie proaspãtã
3-4 linguri smântânã
jumãtate plantã praz
3 cãtei usturoi
1 lingurã oregano uscat
1 bilã mozzarela
sare, piper, zahãr
ulei mãsline
150 ml lapte
Într-un vas pune la încãlzit laptele. laptele nu trebuie sã fie fierbinte. Adaugã drojdia si putin zahãr. Amestecã bine compozitia pentru ca drojdia sã se dizolve.
Intr-un bol pune fãina care sã fie la temperatura camerei si laptele cu drojdie. Omogenizeazã componentele si începe sã frãmânti. Dupã câteva minute aluatul se va dezlipi de pe mâini. În acest moment adaugã putinã sare, oregano si o lingurã de ulei de mãsline. Amestecã bine dupã care acoperã bolul cu un servet de bucãtãrie si pune-l într-un loc cãlduros la dospit pentru 10-15 minute pânã ce volumul se dubleazã.
Taie prazul rondele. Mãrunteste usturoiul si taie felii brânza mozzarella.
Intr-o tavã pune hârtie ceratã, pune aluatul pe hãrtie si cu mâna înceracã sã-l aplatizezi si sã-l întinzi fãrã sã rumãresti sã-i dai neapãrat o formã regulatã. Acum întinde cu o lingurã smântâna, aseazã rondele de praz, usturoiul mãruntit si deasupra feliile de mozzarella. Condimenteazã cu sare si piper si spropeste totul cu putin ulei de mãsline.
Pune compozitia la dubã preîncãlzitã la 180°C la cuptor electric, sau treapta a treia la aragaz. Dupã aproximativ 10 minute ar trebui ca aluatul sã înceapã sã se rumeneascã si preparatul sã fie gata.