Un sos cu "resturi" de brânză din frigider.
Ingrediente
pentru 2 portii
400 g paste
4 triunghiri brânzã topitã
100 g brânzã gauda
50 g telemea
4 linguri smântânã
sare, piper
ardei iute
ulei mãsline
lapte
Fierbe pastele dupã instructiunile de pe ambalaj.
Într-un vas pune brânza topitã, brânza gouda rasã sau tãiatã în cuburi mici si telemeaua rasã. Taie câteva rondele din ardeiul iute si adaugã-l la restul ingredientelor. Adaugã smântâna si 1 lingurã de ulei de mãsline. Omogenizeazã cu un tel. La flacãrã micã încãlzeste continutul amestecând mereu cu telul. dacã observi cã începe sã firadã, ia de pe foc vasul, apoi repune-l. dacã sosul devine prea gros prin topirea brânzelor, poti adãuga putin lapte. La sfâsit condimenteazã cu sare si piper.
Peste pastele scurse de apã pune sosul fiierbinte.