Home » » Mamaliga etajata

Mamaliga etajata

Written By cristi mirea on marți, 2 noiembrie 2010 | 17:16


Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g făină de mălai
200 g slănină afumată
1 praz
200 g telemea
2 ouă
200 ml smântână
sare, piper
ulei de măsline

Preparare:
1. Fierbeţi mămăliga în mod tradiţional în apă cu sare. Tăiaţi slăînina în fâşii cu grosimea de aproximativ jumătate de centimetru şi prăjiţi jumeri. Tăiaţi prazul în rondele. Într-un vas termorezistent înalt puneţi un strat de mămăligă fiartă, apoi câteva jumeri, urmat de câteva rondele de praz, câteva linguri de smântână şi telemea rasă. Alternaţi straturile până umpleţi vasul. Ultimul strat să fie din mămăligă peste care turnaţi cele două ouă bătute ca pentru omletă, asezonaţi cu piper şi puneţi ultimul strat de telemea rasă.
2. Puneţi vasul în cuptorul încins pentru 20 de minute.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative