Home » » Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Written By cristi mirea on marți, 2 noiembrie 2010 | 17:07


Ingrediente pentru 4 persoane:
1 conopidă
100 g şuncă presată
1 gogoşar mic roşu şi 1 verde
1 fir de praz mijlociu
150 g caşcaval
200 ml smântână
1 ou
1 lingură rasă mirodenii de Provence
sare, piper
margarină sau unt, pesmet

Preparare:
1. Fierbeţi în apă cu sare conopida tăiată după flori până se înmoaie. Ungeţi o tavă cu margarină sau unt şi căptuşiţi-o cu pesmet.
2. Tăiaţi în cuburi gogoşarii şi în făşii subţiri şunca presată. Tăiaţi rondele prazul. Într-un vas amestecaţi conopida cu gogoşarul, şunca şi prazul. Amestecaţi smântâna cu oul, sarea, piperul şi mirodeniile de Provence. Condimentele utilizaţi-le după gust.
3. Turnaţi în tavă ingredientele amestecate şi acoperiţi cu caşcavalul ras. Dacă doriţi să puneţi mai mult caşcaval ca în reţetă, mâncarea va deveni mai gustoasă. Puneţi la cuptorul încons la maxim pentru aproximativ 25 de minute sau până se rumeşte caşcavalul.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative