Deși nu era tradițional în familia mea, am încercat acest poreparat și a devenit unul preferat.
Ingrediente:300 g mălai de porumb fin
500 ml lapte
500 ml apă
sare, piper
30 g unt
400 g telemea
smântână grasă, minim 20%
Indicații de preparare:
Puneți apa cu laptele la fier, adăugați sare după gust. Când lichidul fierbe adăugați mălaiul mestecaând continuu cu un tel. Fierbeți pentru 10 minte la foc mic amstecând continuu. Când mămăliga este gata, aceasta având o consistență cremoasă, opriți focul și adăugați untul si amestecați bine.
Radeți telemeaua si amestecați cu smântână. Puneți atâta smântână ca sa obțineți o pastă groasă.
Când mămăliga s-a răcit suficient cât să o puteți ține în mână, luați un bulgăre mare și incepeți să modelați un aluat cât pala de mare. Puneți lingură generoasă din pasta de brânză la mijloc și cu grijă formați o bilă închizînd laturile.
Puneți bilele pe o hârtie de copt și radeți telemea deasupra.
Coaceți bilele pentru 20 minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius.