Home » , » Pui cu ananas caramelizat

Pui cu ananas caramelizat

Written By cristi mirea on miercuri, 16 octombrie 2019 | 12:30


Una din retleele deja clasice la noi in familie este acest pui cu ananas caramelizat.

Ingrediente 4 personae
1 piept de pui mare
1 conserva ananas cuburi
1 morcov
1/2 dovlecel
1 ceapa rosie medie
2 catei de usturoi
1 cm ghimbir crud
 1/2 gogosar rosu
1/2 gogosar galben
1 ceapa verde
optional, ciuperci asiatice uscate rehidratate
sare, piper, zahar, amidon



Taiati puiul in cuburi si prajiti-l pana devine rumen apoi scoateti-l din tigaie/wok.
Taiati morcovul, ceapa, gogosarul in fâșii subtiri.
In aceași tigaie caliti ceapa pentru 2 minute apoi adaugati ardeiul si morcovul. Dup 5 minute adaăugato usturoiul maruntit si ghimbirul ras alaturi de dovlecel.
Optionala cum puteit adauga ciuperci uscate rehidratate impreună cu carnea preprăjită.
Intr-o tigaie separate puneti ananasul impreuna cu 1 lingura de zahăr si 2 linguri de zeamă de la compot. Lăsași să scadă siropul până se face caramel când opriti focul și adăugați totul la legume și carne. Cpondimentati cu sare și piper.
Dacă doriti in acest moment puteți adăuga curry și sos soia.
Amestecați aproximativ 100 ml din zeama de la compot cu 1 libguriță cu vărf de amidon și adăugați totul la preparat și mai lăsați pe foc până se îngroașp sosul.

Serviți cu orez sau paste din orez.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative