Home » » Prãjiturã cu visine

Prãjiturã cu visine

Written By cristi mirea on vineri, 24 martie 2017 | 10:31

Prăjitura cu vișine este printre preferatele sezonului cald dar se poate face si cu fructe congelate.Ingrediente 6 persoane
4 ouã medii
 4 linguri zahãr
4 linguri fãinã
100-150 g visine dezosate
 praf de copt
zahãr pudrã pentru ornat


Separati gãlbenusul de albus. Puneti albusul într-un vas înalt si cu telul sau cu mixerul bateti-l spumã. Când ati obtinut o masã stabilã adãugati pe rând câte o lingurã de zahãr, omogenizând în continuare. Dupã ce ati temrinat cu zahãrul adãugati gãlbenusurile si omogenizati.


Adãugati jumãtate de linguritã de praf de copt si o lingurã de fãinã, omogenizând cu grijã pentru a nu pierde sonsistenta pufoasã a aluatului. Pe rând adãugati restul de fãinã. Într-o tavã puneti hârtie pentru copt si întindeti aluatul. Presãrati visinele dezosate pe care le-ati lãsat la scurs pentur a elimina excesul de zeamã.


Puneti doar atâtera visine cât sã fie egal distribuite. Puneti la copt în cuptorul încins la 200 grade timp de aproximativ 15-20 minute, în functie de cuptor. Lãsati sã se rãceascã 5 minute apoi întoarceti tava peste un platou si desprindeti încet hãrtia. Tãiati în bucãti si ornati cu zahãr pudrã.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative