Un sos clasic care se potriveste cu orice paste.
Ingrediente
pentru 1 portie
200 g paste
2 rosii
3 linguri sos tomat
150 g carne mãcinatã
1 ceapã micã
3 cãtei usturoi
sare, piper
busuioc proaspãt
ulei de mãsline
parmezan ras
Pune pastele la fiert conform instructiunilor d epe ambalaj.
Între timp pune într-o tigaie fãrã ulei carnea mãcinatã. Grãsimea din ea va fi suficient pentru ca sã nu se ardã carnea. Mestecând cu o lingurã de lemn ai grijã sã se rumeneascã bine carnea.
Mãrunteste ceapa si usturoiul. Decojeste rosiile si taiele în cuburi.
Când carnea este aproape gata adaugã ceapa si usturoiul. Dupã ce acestea s-au rumenit adaugã rosiile si sosul tomat.
Când este gata adaugã busuiocul prospãt tocat si condimenteazã cu sar esi piper dupã gust.
Strecoarã pastele si stropestele cu putin ulei de mãsline apoi adaugã sosul. La sfârsit rade putin parmezan.