Home » , » Orez cu pui si legume de sezon

Orez cu pui si legume de sezon

Written By cristi mirea on luni, 6 februarie 2017 | 14:09

Acest preparat are influențe asiatice, dar a fost adaptată ingredientelor din mediul balcanic-mediteranean.



Ingrediente pentru 1 portie
2/3 canã orez
 1/4 piept pui
1 ardei
1 rosie
 1/2 gulie
3 ridichi
1 linguritã susan
 2 cãtei usturoi
1 ceapã
piper, cardamon, curry
1 lingurã sos soia ghimbir, chilli


În apã abundentã pune orezul la fiert împreunã cu jumãtate de cub de supã concetratã. Într-o tigaie pune putin ulei si pune la rumenit carnea de pui tãiatã fâsii groase de 1 cm. Curãtã de coajã gulia si tai-o în fâsii subtiri ca si cartofii pai, doar mai subtiri, fã la fel si cu ridichile de lunã (acestea nu se curãtã de coajã). Taie la fel si ardeiul.


Când carnea s-a rumenit adaugã legumele. În 5 minute acestea s-au copt. Dacã devine prea seacã compozitia mai adaugã ulei. Adaugã ceapa si usturoiul mãruntit, precum si boabele de susam. Curãtã o rondea de ghimbir cu grosimea de aproximativ jumãtate centimetru dupã care mãruntestel cu cutitul. Curãtã o rosie de piele si tai-o cuburi, apoi adaugã compozitia în tigaie alãturi de ghimbir si putin chilli, în functie de cât de iute îti place.

Mai lasã 2 minute dupã care ia tigaia de pe foc. Acum adaugã condimentele: sosul soia, piperul, cardamon-ul si curry-ul. Pe o farfurie pune câteva linguri de orez peste care poti aseza compozitia din tigaie.


Distribuie

About cristi mirea

Postari relative