Acest preparat are influențe asiatice, dar a fost adaptată ingredientelor din mediul balcanic-mediteranean.
Ingrediente
pentru 1 portie
2/3 canã orez
1/4 piept pui
1 ardei
1 rosie
1/2 gulie
3 ridichi
1 linguritã susan
2 cãtei usturoi
1 ceapã
piper, cardamon, curry
1 lingurã sos soia
ghimbir, chilli
În apã abundentã pune orezul la fiert împreunã cu jumãtate de cub de supã concetratã.
Într-o tigaie pune putin ulei si pune la rumenit carnea de pui tãiatã fâsii groase de 1 cm.
Curãtã de coajã gulia si tai-o în fâsii subtiri ca si cartofii pai, doar mai subtiri, fã la fel si cu ridichile de lunã (acestea nu se curãtã de coajã). Taie la fel si ardeiul.
Când carnea s-a rumenit adaugã legumele. În 5 minute acestea s-au copt. Dacã devine prea seacã compozitia mai adaugã ulei.
Adaugã ceapa si usturoiul mãruntit, precum si boabele de susam.
Curãtã o rondea de ghimbir cu grosimea de aproximativ jumãtate centimetru dupã care mãruntestel cu cutitul. Curãtã o rosie de piele si tai-o cuburi, apoi adaugã compozitia în tigaie alãturi de ghimbir si putin chilli, în functie de cât de iute îti place.
Mai lasã 2 minute dupã care ia tigaia de pe foc. Acum adaugã condimentele: sosul soia, piperul, cardamon-ul si curry-ul.
Pe o farfurie pune câteva linguri de orez peste care poti aseza compozitia din tigaie.