Guacamole se poate face în foarte multe variante. Eu m-am obișnuit cu această variantă rapidă.
Ingrediente
pentru 2 portii
1 avocado copt
2 linguri iaurt
sare, piper, praf de usturoi
1 linguritã ulei mãsline
1 pungã nachos
Tãiati avocadoul bine copt (fructul este moale la apãsare) pe jumãtate în jurul sâmburelui mare, apoi prinde-ti de cele douã jumãtãti sectionate ale fructului si rotiti-le în sensuri contrare. Astfel se vor desprinde de sâmbure. Cu o lingurã scobiti carnea frctului din coajã si asezati-l într-un vas.
Cu furculita sau ca zdrobitorul pentru pireu faceti o pastã din carnea fructului.
Dupã ce ati obtinut o pastã omogenã adãugati iaurtul, uleiul de mãsline, putinã sare si piper și praful de usturoi după preferință. Puteți folosi și 2 căței de usturoi proaspăt zdrobit, dacă doriți.
Desfaceti punga de nachos sau tortilla chips si asezati-le în jurul bolului. Se ia câte o bucatã de nachos si cu vârful se ia din sos si se serveste.