Această supă de legume este perfectă pentru vară fiind ușoară și plină de vitamine. Minestrone este o supã italianã în care legumele se gãsesc din abundentã, zeama fiind prezentã doar cãt sã acopere legumele.
Ingrediente
pentru 2 portii
1 cartof mare
1 morcov mare
1 ardei capia
1 ardei galben
1 ceapã
3 cãtei usturoi
100 g mazãre
seminte: coriandru, chimen, piper; foi dafin
sare
ulei mãsline
Mãruntiti ceapa si usturoiul. Tãiati restul legumelor în cuburi.
Într-o oalã puneti 2-3 linguri de ulei de mãsline la încins, apoi adãugati ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, chimen si piper si foile de dafin.
Amestecati pentru 2 minute dupã care adãugati restul legumelor si amestecati din când în când. Dupã 5 minute, timp în care legumele s-au rumenit putin adãugati apã cât sã acopere legumele. Lãsati sã fiarbã pãnã ce legumele se înmoaie si apoi condimentati cu sare dupã gust.
Se serveste cu pãine prãjitã.