Home » » Tajin de vitã cu cus-cus

Tajin de vitã cu cus-cus

Written By cristi mirea on marți, 7 februarie 2017 | 14:43

O mâncare savuroasă cu inspirație marocană.


În Maroc, "tajin" este un vas special din lut în care se preparã mâncãruri din legume si carne. În bucãtãria internationalã s-a preluat denumirea vasului la preparate care se preparã în stilul celor din vasul respectiv. Desi prepararea se poate face si in tigaie, dacã aveti un vas de lut, puteti încercã sã preparati în el.

Ingrediente pentru 2 portii
 200 g carne vitã
 1 ardei capia
1 rosie mare
1 vinetã medie
1 ceapã
3 cãtei usturoi
1 morcov
3 prune
 2 lingurite miere
seminte: coriandru, chimen, piper;
foi dafin, sare
200 g cus-cus (tip paste scurte romanesti)


Tãiati carnea în felii mici pentru a se prãji mai repede. Tãiati toate ingredientele în fâsii subtiri. Puneti carnea la prãjit într-o tigaie cu putin ulei încins. Adãugati semintele de coriandru, chimen si piper, precum si foile de dafin. Dupã 2 minute adãugati morcovii si ardeii. Când acestea se reumesc, puteti adãuga cepa si usturoiul si vinetele. Dupã 5 minute adãugati mierea, rosia decojitã si tãiatã cuburi si prunele decojite si înjumãtãtite.


Când începeti prepararea cãrnii puneti într-o oalã în care fierbeti si orez în mod obisnuit, putin ulei. Când acesta sâa încins, puneti aproximativ jumãtate din ceapa de la ingrediente, tãiatã cuburi si cus-cusul. Amestecati des la început, deoarece pastele se pot prinde de fundul oalei. Acestea trebuie sã se rumeneascã putin si sã îsi schimbe putin culoare. Când par rumenite, dupã aproximativ 3 minute, turnati apã peste paste, dar nu prea multã. Dacã aveti supã rãmasã, puneti supã în loc de apã, sau dacã nu aveti puteti pune si un cub de concetrat de supã.


Pastele au nevoie între 10 si 15 minute sã fiarbã, în funtie de cât de moi le doriti. Dacã mai este nevoie de apã, adãugati da rnu prea mult. Când pastele sunt gata puneti un servet de bucãtãrie peste oalã si apoi un capac sau o farfurie. Prosopul de bucãtãrie va absorbi umezeala care se mai aflã în paste, si acestea vor fi mai bune. Serviti tajinul de vitã îmreunã cu cus-cusul cald.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative