Home » » Sos dulce-iute

Sos dulce-iute

Written By cristi mirea on luni, 31 ianuarie 2011 | 17:15

Ingrediente pentru 1 porţie:
400 g ardei iute
3 ciepe mari
ulei
zahăr
sare, piper, foaie de dafin

Preparare:
1. Acest sos este menit să pună pe jar papilele voastre gustative. În reţeta de faţă aveţi cantităţile pentru conserva din acest sos, pentru a putea savura tot impul anului sosul, dar îl puteţi servi şi proaspăt, în acest caz reţeta este pentru 8 persoane. 
Tăiaţi în două pe lungime ardeii iuţi. Pentru ca mâncarea să nu fie doar foc, ci şi aromă de ardei, curăţaţi sâmburii apoi tăiaţi fâşii subţiri din ardei. 
2. Decojiţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt. Încingeţi o tigaie şi puneţi puţin ulei apoi adăugaţi ceapa, când începe să se rumenească adăugaţi ardeiul iute. După 3-4 minute adăugaţi 2 linguri rase de zahăr şi lăsaţi la înăbuşit cu o foaie de dafin. Dacă nu lasă destul lichid, puteţi adăuga 100 ml apă. Condimentaţi cu sare şi piper, şi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute.
3. Pentru conserve utilizaţi metoda voastră de conservare (conservare sau pasteurizare)
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative