Home » » Batoane picante de porc cu bile de orez pane pe sos de piper verde

Batoane picante de porc cu bile de orez pane pe sos de piper verde

Written By cristi mirea on vineri, 17 februarie 2017 | 16:25

V-a rămas orez din ziua precedentă? Așa îl puteți utiliza.



Ingrediente pentru 1portie
orez 150 g
carne porc felii
pesmet
cascaval 20 g
ghimbir
ardei iute
1 ou
piper verde,
sare
 lapte
fãinã
 condimente seminte: piper, coriandru, chimen, susan, mustar


Condimentele seminte, aproximativ 1/2 linguritã din fiecare, mãcinati-le într-o râsnitã de cafea. Tãiati carnea de porc in felii asemãnãtoare cu niste batoane. Tãvãliti-le prin condimentele mãcinate pânã ce acestea formeazã o crustã în jurul cãrnii. Într-o friteusã sau un vas adânc cu mult ulei încins prãjiti batoanele de carne pentru aproximativ 3 minute, dupã care puneti-le pe un servetel de hârtie pentru a absoarbi excesul de ulei.


Pentru bilele de orez utilizati orez rãmas din ziua precedentã, aproximativ o camã. Acesta trebuie sã fie rece si lipicios. Tãiati 1-2 felii de cascaval, dupã preferintã, în cuburi mici. Tãiati în cuburi ghimbirul. Ardei iute tãiati în felii mici în functie de cât de iute vã place mâncarea. Amestecati ingredientele, adãugati putinã sare si piper si formati bile din compozitie. Bateti oul intr-un vas.

Treceti bilele prin ou apoi tãvãliti-le prin pesmet pentur a obtine o crustã compactã. Prãjiti bilele în o friteusã sau vas înalt cu mult ulei încins pânã obtineti o crustã aurie. Pentru sosul de piper verde puneti o linguritã de piper verde boabe la fiert în putinã apã pentru aproximativ 5-7 minute. Într-o canã amestecati 200 ml lapte cu 2 lingurite fãinã. Înlãturati apa de pe boabe, lãsând doar aproximativ 2 linguri de apã. Adãugati amestecul de lapte cu fãinã si amestecati bine pânã sosul de îngroasã. Luatid e pe foc si asezonati cu sare dupã gust.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative