Ingrediente (2 portii)
200 g carne porc mãcinatã
200 g boabe de nãut fiert din conservã
2 cãtei de usturoi
1 ceapã medie
sare, piper, boia
Mixati ingredientele cu un robot de bucãtãrie pânã devin pastã, apoi formati bilute mici cu un diametru a aprox. 1,5 cm.
Prãjiti chiftele la foc mediu pânã devin aurii, dupã care le scoateti si le puneti pe servete de hãrtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Ingrediente legume asiatice:
1 dovlecel mic
1 gulie micã
1 morcov
1 ceapã medie
1 mango
1 ardei capia
sos soia, curry
Tãiati fidelutã toate ingredientele. Tãiati si mango-ul în fãsii.
Încingeti ulei într-un wok sau tigaie.
Când uleiul s-a încins puneti la cãlit prima datã morcovii, apoi gulia, continuati cu ceapa, ardeiul capia. Amestecati mereu legumele.
Când legumele sunt al dente, adãugati fâsiile de mango si condimentati cu o lingurã de sos soia si 1 linguritã cu vârf de curry. Mai adãugati 100 ml apã dacã compozitia este prea seacã. Mai adãugati sare dupã gust.
La final adãugati chiftelel pentru a le încãlzi cu restul preparatului.
Pentru un plus de savoare, adãugati la final câteva rondele de ardei iute.