Home » , , , » Orez cu mazăre și sote de ciuperci

Orez cu mazăre și sote de ciuperci

Written By cristi mirea on joi, 8 martie 2018 | 14:42

Deoarece dieta Rina în principiu disociază alimentele pe grupe, multe dintre preparate sunt vegane, ceea ce m-a făcut să fiu inventiv, cum este acest preparat simplu, rapid și fiind vegan este ideal si pentru post.

 

Ingrediente - 2 porții

1/2 cană de orez
1/2 cană de mazăre
1/2 cană morcov tăiat cuburi
1 ceapă galbenă mica tocată
300 g ciuperci pleurotus
1 ceapă roșie mare
sare, piper, 1 cană supă de legume, ceapă verde pentru ornat



Sotați ceapa albă în puțin ulei de floarea soarelui și adăugați orezul. Când acesta devine albicios, adăugați mayărea și morcovii. După 2-3 minute adăugați 1 cană de apă și o cană de supă de legume (sau doar apă, dacă nu aveți supă și puneți jumătate de cub de supă concentrate de legume). Condimentați cu sare și piper. Fierbeți până orezul este al dente apoi luați de pe foc, acoperiti cu un Capac și lăsați cel puțin 10 minute înainte de servire.


Tăiați ceapa roșie în fâșii lunguiețe, la fel și ciupercile pleurotus. prăjiți legumele într-o tihaie la foc mare în ulei de floarea soarelui. La final condimentați cu sare și piper. Serviți cu rondele de ceapă verde.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative