Home » , » Dieta Rina - in experienta mea

Dieta Rina - in experienta mea

Written By cristi mirea on marți, 9 mai 2017 | 16:48

După ce am trecut de vârsta de 30 de ani pot spune că Kg au încpeut să se adune. Dacă înainte nu trebuia să fiu atent la nimic, fiind mereu foarte suplu, după 30 de nai totul a început să se depună. Am ajuns la 40 de ani să am 93 de kg la o înălțime de 1,83. Nu pot spune că sunt foarte corpolent, dar burta este la vedere, ca să spun frumos și ceva trebuia să se întâmple.

Toți îmi spuneau să fac sport. Ei bine nu vreau să fac sport, deoarece nu îmi place. Trebuia să existe o metodă de a scăpa de aproximativ 10 kg doar prin alimentație. Așa am dat peste o dietă încercată de niște cunoștințe care părea interesantă, realizabilă, și fără efect de yoyo. Așa a început experimentul Rina.





De ce această dietă, deoarece este o metodă de a consuma disociat alimentele, fără a priva corpul de ceea ce place și are necesar pentru a funcționa sănătos. Dieta este structurată pe principiul a 4 zile care se repetă pe o perioadă de 90 de zile. Atfel avem ziua cu proteine, cea cu amidon, urmează cea cu gluten și se termină cu cea de vitamine. Fiecare zi are regurile sale care trebuie urmate pentru ca dieta să aibe succes.

Numitorul comun al dietei este că la fiecare mic dejun se consumă fructe, iar după terminarea celor 90 de zile se mai continuă micul dejun de fructe pentur încă 90 de zile. În rest principiul e simplu. Ce ai voie să mânci într-o zi, nu ai voie în alta. Ca orice dietă, și aceasta necesită sacrificii, adică pe perioada ei nu consumi sucuri și băuturi îndulcite, nu mânci dulciuri, doar când prescrie dieta și gata cu snacksurile și pâine la minim. Ai voie să bei cafea și ceai neîndulcit și fără lapte (exceptând ziua cu proteine). Și încă o veste excelentă - în ziua 29 te poți bucura de o zi de post în care vei bea doar apă.

Dar să începem cu începutul și să luăm fiecare zi la rând, deoarece este foarte important să se păstreze această ordine pe tot parcursul dietei. De asemenea fără snackuri între mese nici măcar din legumele permise sau fructe.

Ziua 1 - ziua de PROTEINE
Începi ziua cu micul dejun format din fructe sau smoothie din fructe. Prânzul poate consta din următoarele proteine: carne, pește, ouă, brânză, iaurt, lapte, soia. Ar fi preferabil să nu combini aceste proteine nici în cadrul aceleiași mese și nici în cadrul aceleiași zile. La prânz ai voie să mănânci o supă din legumele neutre (vom ajunge și aici - deoarece este vestea bună) și un preparat din proteine la care poti face o garnitură de salată sau legume neutre fierte, coapte sau la grătar, chiar și trase scurt la tigaie în puțin ulei.
Cina se va lua nu mai târziu de ora 20 și va consta din același preparat ca la prânz dar cantitate mai mică și fără supă.
Pentru cei care nu pot rezista deloc fără pâine, la prânz aveți voie o felie. Între mese trebuie să aveți o pauză de minim 4 ore.

Ziua 2 - ziua de AMIDON
Această zi o începeți tot cu fructe. Prânzul constă din o supă, dacă doriți, din legumele permise plus cele specifice acestei zile urmată de un fel principal din legume care conțin amidon. Sunt interzise proteinele și glucidele. Legumele specifice permise sunt: cartof, mazăre, linte, fasole, porumb (respectiv mălai), năut și orez.
La cină mâncați același lucru ca la prânz dar în cantitate mai mică și fără supă. De asemenea, dacă este total necesar, aveți voie o felie de pâine.
Mesele să nu fie la un interval mai mic de 3 ore.

Ziua 3 - ziua de GLUCIDE (Carbohidrați)
Micul dejun tot fructe. Prânzul constă din pizza vegană (fără lactate și carne), sau paste din făină dar fără ou cu sosuri din legume neutre. De asemena aveți voie să mâncați în locul pizzei sau pastelor si cus-cus, griș sau foietaj sărat.
La cină puteți mânca același lucru ca la prânz dar în cantitate mai mică deși este indicat să vă bucurați de partea frumoasă a dietei: o felie de tort, sau 2-3 felii de prăjitură măruntă sau 3 bile de înghețată.
Mesele să nu fie la un interval mai mic de 3 ore.

Ziua 4 - ziua de VITAMINE
Pentru mine aceasta este ziua cea mai grea, deoarece nu îmi plac fructele. În această zi veți consuma doar fructe și legume neutre, preferabil crude cu tot cu coajă. Se pot mânca și legume sau fructe tratate termic dacă este neapărat necesar: compot sau legume fierte pe aburi, la cuptor sua pe grătar.
În în o astfel de zi iau micul dejun clasic de salată de 2-3 fructe și la prânz îmi fac o salată mare cu legume neutre cu puțin ulei și sare. După amiaza mai mânc fructe și aveți voie maxim 100 grame de nuci sau alune sau seminte pe toată ziua. Dacă în zilele precedente trebuie să aveți grijă să nu exagerați cu mărimea porției, adică totuși este o dietă, în această zi puteți mânca cât doriți din fructe și legume. Mesele să nu fie la un interval mai mic de 2 ore.

Legumele neutre sunt cele care s epot adăuga în fiecare zi și care pot fi fierte, înăbuțite, sotate, la cuptor sau la grătar și sunt: vinete, dovlecel/zucchini, roșii, ardei, ceapă, ciuperci, conopidă, broccoli, varză, salată. Prin urmare puteți pregăti o garnitură sau chiar un fel principal consistent cu aceste legume.

Pentru a vă ajuta să țineți această dietă  voi posta retete specifice zilelor.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative