Sosul de cartofi este unul dintre preferatele mele încă din copilărie.
Ingrediente
2 persoane
4 cartofi medii
1/2 praz subtire
lapte,
fãinã,
sare, piper
snitele de soia
Puneti la fier snitelele din soia conform instructiunilor de pe ambalaj. Numarul de bucati o las la latitudinea voastrã. Dupã fierbere strecurati snitelele si presati-le bine de apã. În ulei încins rumeniti-le pe ambele pãrti.
Fierbeti cartofii ca pentru pireu. Dupã fierbere strecurati de apã, dar lãsati aproximativ 150 ml din ea cu cartofii. Zdrobiti partial cartofii pentru a se obtine un amestec de cartofi pisati si de cartofi întregi. Amestecati într-o camã lapte cu fãinã si adãugati la sos. Puneti la fiert. Mai adãugati late dupã necesitatea pentru a obtine un sos cremos. Condimentati cu sare, piper si praz proaspãt tãiat în rondele.
Se poate servi ca și garnitură și la preparate din carne.