Home » » Supã de limbã

Supã de limbã

Written By cristi mirea on miercuri, 29 martie 2017 | 11:17

Nu multă lume consumă limbă și este păcat deoarece este un muschi delicios. Cel mai bun este fiert la cazan la pomana porcului, dar puteți face preparate din acest organ și cu altă ocazie.



Ingrediente 4 portii
 1 limbã de vitã / porc
1 ceapã
2 cartofi
2 morcovi
4 cãtei de usturoi
20 frunze de mãcris
sare, piper, foi de dafin, cuisoare,
smântãnã


Puneti la fiert 1 litru de apã cu limba întreagã de vitã, cartofii curãtati si tãiati în jumãtate, morcovii si ceapa întreagã împreunã cu sare, piper, foi de dafin, 2 cuisoare. Fierbeti pânã ce carnea este moale.


Într-o tigaie rumeniti usturoiul tãiat felii si frunzele de mãcris pentru scurt timp. Atentie frunzele se maronesc repede si nu trebuie lãsate mai mult de 30 de secunde, ca sã îsi pãstreze textura.


Dupã ce a fiert limba, scoateti-o di vas si tãiati-o felii subtiri. În fiecare farfurie puneþi cantitãti egale din limba feliatã, frunze de mãcris si legume din supã, apoi turnati supa trecuratã. La sfârsit ornati cu smântânã.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative