Home » » Sos pentru paste/Ketchup de casã

Sos pentru paste/Ketchup de casã

Written By cristi mirea on joi, 9 martie 2017 | 16:49

Pasta este delicioasã pe pizza, alãturi de cartofi prãjiti sau ca si adaos pentru diferite mîncãruri care necesitã rosii sau bulion cum ar fi gulasul sau cartofi țărănești. Eu îl folosesc ca bayă pentru paste bolognese.



Ingrediente pentru 1 portie
1 kg rosii foarte coapte
1 kg amestec ardei capia si gososar
sare, piper, frunze dafin, chimen, zahãr
 4 cepe,
2 usturoi
 frunze proaspete de pãtrunjel, leustean, stevie, busuioc, mãghiran
100 ml ulei
50 ml otet


Spãlati bine legumele si apoi curãtati-le si tãiati-le în bucãti mai mici pentru a fi mai usor procesate de tocãtorul de carne prin care le veti trece pentru a obtine o pastã. Introduceti si frunzele proaspete la tocat.

Într-un vas în care încape pasta puneti la fiert cu uleiul, otetul, 2 linguri mari de zahãr, 4-5 foi de dafin, 1 lingurita de chimen, piper si sare dupã gust. Dacã vã place mai picant puteti adãuga ardei iute dupã gust.

Lãsati sã fiarbã pentru aproximativ 45 minute sau pânã când se obtine o pastã groasã (totul de pinde de cât de multã zeamã au rosiile utilizate, de aceea nu se poate spune exact cât timp necesitã). Dacã doriti sã pãstrati sosul peste iarnã adãugati conservat.

 

Distribuie

About cristi mirea

Postari relative