Home » , » Scoici mediteraneene

Scoici mediteraneene

Written By cristi mirea on miercuri, 8 martie 2017 | 16:38

Aceasã retzetã este idealaã pentru scoici de apã sãratã (midii), dar am încercat si cu scoici de râu.



Ingrediente pentru 1 persoanã
 5 scoici
 150 ml vin alb
4 cãtei usturoi
frunze pãtrunjel
1/2 lime
parmezan ras
 ulei de mãsline


Important la prepararae scoicilor: acestea trebuie sã fie vii. În supermarketuri deobicei le gãsiti pe gheatã, astfel putându-se pãstra vii pânã la o sãptãmânã. Dacã carapacea este putin deschisã apãsati pe ea si dacã nu se închide scoica este moartã si necomestibilã. De asemenea dacã dupã preparare o carapace nu s-a deschis, o puteti arunca, din noua aceea a fost moartã. Deoarece de la fruct de mare stricate puteti usor primi toxiinfectii alimentare, este important ca acestea sã fie proaspete.


Curãtati scoicile de eventualele urme de murdãrie si apoi puneti într-o oalã cu putin ulei de mãsline si cãteii de usturoi mãruntiti. Apoi stingeti cu vinul alb si zeama de la jumãtatea de lime si lãsati sã firabã la foc mic pânã se deschid carapacile scoicilor (în jur de 5 minute). Serviti scocile cu paste, de exemplu tagliatele, cu sos cu tot si cu pãtrunjel proaspãt mãruntitit, ulei de mãsline si parmezan.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative