Pesto cu susan

Written By cristi mirea on miercuri, 1 martie 2017 | 13:36

Pesto este un sos rece foarte aromat care deobicei se preparã cu seminte de pin in loc de susam, dar am încercat aceastã varinatã ãntr-o zi si mi s-a pãrut delicioasã si meritã sã o încercati si voi. Sosul se serveste peste paste proaspãt fierte.


Un sos mai simplu ca acesta nu existã si se preparã foarte repede. Nici nu trebuie sã vã chinuiti prea mult sã mãsurati ingredientele.

Ingrediente pentru 1 portie
un pumn frunze busuioc
2-3 căței usturoi
ulei mãsline
2 linguri seminte susan rumenit
2 linguri armezan ras


Semintele de susan din comert nu sunt rumenite. Pentru a obtine o aromã deosebitã, într-o tigaie teflonatã si fãrã ulei rumeniti semintele scurt timp. Fiti atenti sã nu le tineti mult pe foc deoarece se ard repede. Ingredientele mãruntitile fie într-un blender fie cu mixerul cu tijã, pânã se obtine o pastã consistentã.Ulei adăugați cât este necesar până se obține o pastă moale. Nu mai necesitã o asezonare ulterioarã deoarece parmezanul aduce sarea iar restula aromelor sunt suficient de puternice pentru a vã aroma pastele.


Distribuie

About cristi mirea

Postari relative