Iepurele ar eo carne ușoară și gustoasă și se poate deja găsi în supermarketuri.
Ingrediente
2 portii
2 pulpe iepure
2 cartofi
2 morcovi
1 ceapã
150 ml vin rosu
sare, piper,
frunze uscate de mãgheran si cimbru,
zahãr
felii de slãninã
150 ml supã de legume
Curãtati cartofii si morcovii de coajã. Tãiatii în cuburi. Tãiati ceapa în felii. Într-o tavã puneti legumele pe jos. Adãugati supa de legume si frunzele uscate de mirodenii. Adãugati 1 lingurã rasã de zahãr.
Întepati cu un cutit ascutit pulpepe si introduceti în incizii felii subtiri de slãninã. Condimentati cu sare si piper. Asezati pulpele peste legume si puneti în cuptor. Dupã 20 de minute adãugati vinul rosu. Dacã s-a rumeni carnea, intorceti-o pe cealaltã parte.
Dupã aproximativ o orã la temperatura de 180 de grade carnea ar trebui sã fie coaptã. Dar verificati sã fiti siguri, deoarece timpul de coacere diferã de la un cuptor la altul.
Home
»
Fel-principal
»
Iepure la tavã