Mărarul se potrivește foarte bine cu peștele.
Ingrediente
1 portie
1 file cod
150 - 200 ml lapte
1 linguritã otet de mere
1 lingurã fãinã
1 lingurã mare cu mãrar tocat
sare, piper
1 castravete murat mic tãiat cuburi
Pestele îl prãjiti în varianta clasicã. Condimentati pestele si treceti ambele pãrti ale fileului prin fãinã, pânã ce aceasta acoperã fiecare parte a pestelui. Prãjiti în ulei încins la foc mic pânã de rumeneste (aproximativ 2 minute pe fiecare parte).
Pentru sosul de mãrar amestecati într-o canã fãina cu putin lapte. Omogenizati pentru a evita cocoloase de fãinã si adãugati treptat lapte pânã se umple cana si obtineti o pastã lichidã. Într-un va puneti continutul si adãugati restul laptelui, mãrarul, otetul, castravetele si condimentati dupã gust. Fierbeti pentru 2 minute sau pânã se îngroasã.
Home
»
Fel-principal
»
Cod cu sos de mãrar