Acesta a fost unul dintre preparatele preferate ale mamei mele.
Ingrediente
2 portii
200 g carne măcinată
1 ceapă medie
1 felie pâine
2 căţei usturoi
1 ou,
sare piper
500 ml bulion de casă
făină
Amestecati carnea măcinată cu ceapa mărunţită şi usturoiul zdrobit. Înmuiaţi felia de pâine în apă apoi stoarceţi excesul de apă şi adăugaţi la compoziţie. Adăugaţi oul şi sar eşi piper după gust. Omogenizaţi ingredientele şi formaţi bile de mărimea mingii de ping pong pe car ele prăjiţi auriu în ulei încins.
Pentru sos turnaţi bulionul într-un vas şi puneţi la fiert. Într-o cană amestecaţi 1-2 linguri făină cu bulion rece fără a forma cocoloase apoi adpugaţi la restul sosului şi fierbeţi. Condimentaţi după gust. Puteţia dpuga şi oregano sau busuioc proaspăt. Serviţi chiftelele scufundate în sos alături de garnitură de cartofi, orez sau paste.
Home
»
Fel-principal
»
Chiftelite marinate