Un preparat condimentat cu cartofi.
Ingrediente
pentru 2 persoane
3 cartofi mari
50 ml otet
sare, piper
nucsoarã, chilli, chimen, ienibahar,
frunze uscate de pãtrunjel, busuioc, mãgheran
Curãtati cartofii si tãiatii în felii mai groase. Condimentele boabe si frunze mãcinati-le cu râsnita de cafea ca sã aibã aceasi consitentã ca restul condiemntelor. Prin amestec trebuie sã vã iasã in jur de 2 lingurite de condiment. Aveti grija cu sarea.
Într-o pungã punti cartofii adãugati otetul si condimentele. Închideti bine punga si începeti sã amestecati si sã agitati punga pentru ca concdimentele sã se lipeascã de toti cartofii.
Pe o tavã puneti hãrtie pentru copt si punteti cartofii pe un strat subtire. Puneti în cuptorul preîncîlzit la temperatura maximã pentru circa 35-40 minute. Timpul depinde de tipul cartodului si al cuptorului. catogfii sunt gata când pe exterior sunt rumeni air pe interior moi. Puteti testa dacã pe interior s-au înmuiat cu ajutorul unui cutit.
Serviti simpli cu salatã sau ca si garniturã.