Brânza astfel condimentată merge perfect în salate sau lângă roșii și șuncă.
Ingrediente
pentru 1 portie
telemea
ulei
1 linguritã boabe piper,
boabe coriandru,
boabe mustar,
chimen
2 cãtei usturoi
ardei iute uscat,
foi de dafin
Tãiati telemeaua preferatã în cuburi cu latura de aprox 1 cm. Amestecati condimentele într-un mojar si presati-le putin pentur a le mãrunti.
Într-un borcan puneti un strat de condimente, 1 cãtel de usturoi tãiat rondele si cuburi de telemea, apoi continuati cu încã un strat cu condimente si usturoiu si apoi mai puneti telemea pânã umpleti borcanul. Adãugati ulei cât sã acoperiti telemeaua. Puteti utiliza ulei de mãsline sau de rapitã pentru aromã. Merge si cu ulei de floarea soarelui.
Prepqaratul lãsati-l la macerat în frigider pentru o sãptãmânã dupã care puteti sã-l serviti ca aperitiv sau ca si condiment în diferite preparate, ca de exemplu ca topping în salate de verdeturi. Uleiul rãmas îl puteti de asemenea în salate sau la prãjit.
Home
»
condimente
»
Brânzã în ulei aromat