Home » , » Ardei si vinete umplute stil mediteranean

Ardei si vinete umplute stil mediteranean

Written By cristi mirea on vineri, 3 martie 2017 | 13:55

Altfel de ardei umpluți.



Ingrediente pentru 4 portii
1 vinetã medie
 6 ardei medii
 250 g carne mãcinatã de curcan
100 g paste scurte (cuș-cuș)
1 ceapã,
4 cãtei usturoi
frunze pãtrunjel si busuioc
sare, piper, nucsoarã


Tãiati mãrunt ceapa si usturoiul. Tãiati vinãta în jumãtate pe lungime. Nu o decojiti, coaja va sustine umplutura. Scobiti interiorul vinetei lãsând un strat de jumãtate centimentru din carne si tãiati în cuburi continutul. Tãiati partea de sus a ardeilor si scoateti cu grijã semintele. Într-o tigaie puneti la rumenit mai întâi carnea mãcinatã. Când aceasta este rumenitã puteti adãuga ceapa, usturoiul si vinãta cuburi.


Într-un vas încingeti ulei si adãugati pastele scurte (care de multe ori la noi le gãsiti sub denumirea incorectã de cus-cus, sunt de fapt niste bile de paste fãinoase). Rumeniti-le putin amestecând ca sã nu se ardã si apoi adãugati 200 ml supã. Lãsati sã fiarbã la foc mic, amestecând, pãnã se înmoiae. Apoi amestecati pastele cu continutil din tigaie. Condiemntati cu frunzele mãruntite, sare, piperul si nucsoara.

Într-o tavã pentru cuptor puneti vinetele si umpleti-le cu continutul din tigaie. Puneti pe fundul tãvii cam un deget de apã si puenti la dubã pentru aproximativ 20 minute. Înainte de a scoate din cuptor, dacã doriti puteit pune o lingurã de smântânã peste umpluturã si sã radeti brânzã. Ardeii punetii într-un vas îngust pentru ca acestia sã stea în picioare si a nu se iesi umplutura la fierbere si adãugati apã aproape pânã de umpluturã. Fierbeti ardei pentru aproximativ 15 minute. Puteti servi ardei si vinetele fie cu sos tomat fie cu un sos alb.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative