Broccoliul nu este o legumă foarte îndrăgită, dar ca și supă cremă este delicioasă.
Ingrediente
pentru 2 portii
1 brocoli
100 g smântânã
50 g brânză topită
50 g cașcaval ras
1 ciupercã champinion mare
2 cãtei usturoi/ praf de usturoi,
ulei mãsline
sare, piper
În apã clocotitã puneti florile tãiate de la brocoli sau utilizati aceeasi cantitate de brocoli congelat. Fierbeti până se înmoaie leguma.
Strecurati din apã pentru a rãmâne aproximativ 100 ml în oala cu legumele fierte. Utilizând un blender sau un mixer vertical tip baston faceti cremã din legumele si apa rãmasã. Adãugati smântâna și brânzele si omogenizati. Condimentati cu sare si piper.
Într-o tigaie cu putin ulei de mãsline adãugati ciuperca feliatã si usturoiul feliat. Dupã 1 minut în care întoarceti pe ambele pãrti legumele, puteti lua tigaia de pe foc.