Creveții sunt fructele de mare preferate de mine și de aceea îmbunătățit pastele carbonara cu acest topping.
Ingrediente
pentru 1 portie
200 g spaghete
100 g creveti decorticati congelati
2-3 cãtei usturoi
150 g smântânã
1 ou
sare, piper
ulei de mãsline
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Decongelati crevetii. Mãruntiti usturoiul. Într-o tigaie încãlziti ulei de mãsline si adãugati crevetii. Dupã ce 1 minut s-au prãjit la flacãrã medie se adaugã usturoiu si dupã 1 minut de ia de pe foc.
Într-un vas se omogenizeazã smântâna cu oul.
Dupã ce pastele au fiert, scugeti-le de apã si puneti-le înapoi în vasul în care au fiert. Adpugati crevetii cu uleiul din tigaie si smântâna cu ou. Condimentati cu sare si piper.
Repuneti oala pe foc la flacãrã medie pentru maxim 1 minut, timp în care mestecati încontinuu pentur ca oul sã nu se facã omletã ci sã formeze un sos cu smântâna.