Fiecare ar epropria rețetă pentru salata de cartofi. Eu am ajuns să o îndrăgesc pe aceasta.
Ingrediente
pentru 2 portii
6 cartofi
2 ouã
6 ridichi
1/2 praz
3 linguri iaurt
sare, piper, nucsoarã, ulei mãsline, maionezã
Alegeti cartofi putin sfãrâmiciosi pe care îi fierbeti în coajã în apã cu sare. Dupã ce au fiert, punetii sub jet de apã rece si apoi îi puteti decoji mai usor. Tãiatii în rondele.
În apa în care fierb cartofii puteti adãuga ouãle la fiert. Dupã ce s-au fiert, decojiti-le si tãiati-le rondele.
Tãiati prazul în rondele. Faceti la fel si cu ridichile. Preparati o maionezã obisnuitã, sau utilizati una din comert. Amestecati cu 3 linguri de iaurt si condimentele si 1 lingurã ulei de mãsline. Adãugati totul int-run vas si amestecati. Lãsati la rece pentru jumãtate de orã si se poate servi.