Home » » Pui glazurat pe legume si spumã de ghimbir

Pui glazurat pe legume si spumã de ghimbir

Written By cristi mirea on joi, 23 februarie 2017 | 10:53

O variațiune savuroasă a puiului la cuptor.



Ingrediente pentru 2 portii
2-3 pulpe superioare
1 cartof
1 mãr 1 ceapã 3 cãtei usturoi 5 ciuperci
3-4 linguri gem caise
ulei mãsline, sare, piper,
verdeturi de Provence, chili,
nucsoarã, cardamon,
putin vin alb, foi de dafin,
frunzã de lãmãi
50 ml lapte
ghimbir


Intr-o canã amestecati gemul de caise cu 1 lingurã ulei de mãsline, sare , piper, verdeturi de Provence, chili, nucsoarã si cardamon. Intr-o tigaie rumeniti pulepele superioare pe pui 1 minut pe fiecare parte apoi puneti-le la odihnã pe o farfurie. Dupã 1 minut cu o pensulã puneti peste carne glazura descrisã mai sus.


Tãiati cartoful, mãrul si ciupercile în cuburi. Ceapa si usturoiul tãiati-o în rondele. Într-o tavã puneti ulei apoi amestecul de legume. Mai adãugati 2 foi de dafin, o frunzã de lãmãi (dacã nu aveti puteti pune o felie de lãmîie) si jumãtate pahar de vin alb.


Deasupra asezati carnea si puneti la cuptor pentru 20-25 de minute. Mãruntiti ghimbir pentur a obtine aproximativ o linguritã cu vârf, sau utilizati ghimbir din borcan. Intr-un vas încãlziti laptele. Înainte sã de aîn clocot opriti flacãra si cu un mini-mixer faceti spunã din lapte. Apoi adãugati ghimbirul si amestecati.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative