O omletă ușoară care îmi amintește de vară.
Ingrediente
pentru 1 portie
1 zucchinni mic
1 gulie micã
1 praz mic
2 cãtei usturoi
2-3 cartofi noi pentru garniturã
1 ardei iute
2 ouã
sare, piper,
frunze proaspete de busuioc, tarhon, cimbru
Se bat ouãle ca pentru o omletã. Se taie mãrunt verdeturile si se amestecã cu ouãle omogenizate. Se adaugã sare si piper dupã gust. Într-o tigaie puneti continutul ca pentru clãtite. Lãsati sã se prãjeascã bine dupã care cu o paletã încercati sã ãntoarceti omleta fãrã sã o ruperi ( ca la clãtite) si prãjiti si pe cealaltã parte, apoi asezati-o pe un servet de hârtie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Tãiati restul legumelor în fãsii si prãjiti-le ãn putin ulei pãnã se ãnmoaie. Cartofii noi pentru garniturã prãjitii separat.
Legumele prãjite puneti-le în foaia de omletã si lulati-o ca pe o clãtitã. Serviti împreunã cu cartofii noi.