Home » , » Lasagnette de varã

Lasagnette de varã

Written By cristi mirea on luni, 6 februarie 2017 | 13:02

Paste usoare de vara, rapid de preparat.


Ingrediente pentru 1 persoanã
 1/4 piept de pui
200 g lasagnette
1 rosie
1 ardei
1 vânãtã micã
1 castravete mic
2 cãtei de usturoi
 sare, piper, nucsoarã
frunze pãtrunjel, oregano


Pieptul de pui se spalã si se taie în cuburi de aproximativ 2 cm. Ardeiul se taie în jumãtate pe lungime si apoi se taie fâsii subtiri pe lãtime. Castravetele se taie în jumãtate pe lungime si apoi pa lãtime rondele de 5 mm. Faceti la fel si cu vânãta. Decojiti rosia si tiati-o în jumãtate dupã care tãiati rondele din bucãtile rãmase.


Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Curãtati usturoiul dupã care mãruntiti-l sau treceti-l prin presa de usturoi. Puneti în tigaie la rumenit mai întâi pieptul de pui în putin ulei încins. Acesta se va prãji relativ rapid. Dupã 2 minute în care întoarceti carnea pentru a se rumeni pe toate pãrtile, adãugati legumele, mai putin rosia care se va adãuga la sfârsit.


Dupã 5 minute în care mestecati din când în când compozitia din tigaie adãugati rosiile, frunzele de pãstrunjel si oregano (uscate sau crude) dupã gust, la fel faceti si cu sarea, piperul su nucsoara. Mai lãsati pe foc 1 minut. Scoateti pastele din apa în care au fiert si aseazi-o pe o farfurie, dupã care puneti compozitia din tigaie. La sfârsit puneti peste preparat putin ulei de mãsline din olivierã.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative