Home » » Ice tea

Ice tea

Written By cristi mirea on luni, 6 februarie 2017 | 13:58

Și în România Ice Tea-ul este foarte îndrăgit. De ce să nu faceți acest preparat în casă, unde puteți controla cantitatea de zahăr și ingredientele? Este simplu și rapid și sănătos.



Ingrediente pentru 1 portie
1 plic ceai negru
 1/4 felie lãmâie
1/4 felie lime
 0,5 cm felie de ghimbir
1 creangã mentã
2-3 lingurite zahãr brun
 10 cuburi de gheatã


Pune apã la opãrit dupã care într-o canã pune plicul cu ceai negru si lasã-l în apã dupã cum scrie pe plic. Intr-un vas separat pune zahãrul brun, frunzele de mentã zeama de la lãmâie si lime. Peste compozitie rade aproximativ jumãtate de centimetru dintr-o rãdãcinã de ghimbir. Cu o liburã încearcã sã amesteci cât de bine poti compozitia prin presare astfel încât aromele sã se elimine cât mai bine din compozitie.


Dupã terminarea timpului de infuzie al ceaiului îl vei rãci adãugând 5 cuburi de gheatã. Dupã ce acestea s-au topit poti turna ceaiul peste restul compozitie si amestecã bine. lasã sã se odihneascã compozitia pentru 5 minute. Dupã 5 minute pune o sitã de ceai peste un pahar de servire si strecoarã compozitia. Dupã aceea pune 5 cuburi de gheatã si dacã doresti poti mai adãuga o fleie de lãmâie sau lime la compozitie si o crengutã de mentã.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative