Home » » Fripturã cu sos de vin rosu

Fripturã cu sos de vin rosu

Written By cristi mirea on duminică, 12 februarie 2017 | 16:14

O aromă puternică precum cea a fripturii d eporc merită un sos pe măsură, cu vin.




Ingrediente pentru 2 portii
2 felii carne porc
1 ceapã mare rosie
250 ml vin rosu
2 chifle,
1 ou
sare, piper


Într-o tigaie se pune putin ulei si se prãjesc feliile de carne la foc mic pentru 5 minute pe fiecare parte. Dupã ce se scot bucãtile de carne în acelasi ulei se pune ceapa tocatã la rumenit. Dupã 2 minute se adaugã vinul si se condimenteazã cu sare si piper si se lasã sã se reducã la foc mic pentru 4-5 minute.


Chiflele se pun la înmoiat în apã. Când s-au îmbinat cu apã se storc si se amestecã cu oul. Rupeti o bucatã de folie de aluminiu pe care o ungeti cu ulei. Din amestecul de pãine cu ou se formeazã un rulou care se împacheteazã strâns cu folie de aluminiu. Într-un vas în care fierbe apa la foc mic puneti pachetul la fiert pentru 5 minute. Serviti carnea cu felii din gãlustele de pãine si cu sos de vin.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative